Etsitkö itsellesi mielekästä opiskeltavaa ajankohtaisista teemoista?  Pohditko, miten saisit rytmitettyä opintojasi oma elämäntilanteesi huomioiden? Siinteleekö mielessäsi opintovapaa? Etsitkö koulutuksia tarkoituksenasi syventää osaamistasi? Kenties tavoitteenasi onkin hankkia uutta tietoa tai päivittää nykyistä, tai opiskella ihan muuten vain! 

Haluamme täällä Pulsessa antaa sinulle opiskeluideoita ja helpottaa opintojen valitsemista sointuviksi kokonaisuuksiksi.  

Asiantuntijuusreitit on suunniteltu tukemaan menestymistäsi toimialasta riippumatta. Tarjoamme monipuolisen valikoiman opintojaksoja, joiden avulla saat uusimman tiedon ja asiantuntijoiden opit käyttöösi. Teemoitetuille reiteille on koottu sisällöllisesti toisiaan tukevia opintoja.  

Asiantuntijuusreiteistä löydät ehdotuksen opintojaksojen suorittamisen aikatauluun. Valitse kaikki tai poimi joukosta juuri sinun osaamistasi parhaiten täydentävät vaihtoehdot! Mikä on sinun yksilöllinen reittisi asiantuntijuuteen? 

Tutustu ja ilmoittaudu koulutuksiin alla olevien linkkien kautta. 

Yksilölliset asiantuntijuusreitit  

Vinkkejä, kun suunnittelet omaa reittiäsi

 • koulutukset on ajoitettu eri kuukausille siten, että niiden suoritusaika alkaa kyseisen kuukauden aikana
 • ilmoittautuminen lähes kaikkiin koulutuksiin on jo avoinna,
 • mutta nonstopina alkaviin koulutuksiin kannattaa ilmoittautua vasta siinä vaiheessa, kun on valmis aloittamaan kyseisen koulutuksen
 • muissa kuin nonstop-koulutuksissa on viimeinen ilmoittautumispäivä, joka on mainittu koulutuksen esittelytiedoissa
 • jos opiskelet työn ohella, sopiva määrä opintoja on n. 2–5 opintopistettä / kuukausi.

Tarvitsetko suunnitteluapua reittivalintoihin

 • Ole meihin yhteydessä, suunnitellaan yhdessä!
 • Katso yhteystietomme täältä.

Yksilöllinen asiantuntijuusreitti: Henkilöstöjohtaminen ja viestintä sote-alan muutoksessa

Kaipaatko sujuvuutta sosiaali- ja terveysalan esihenkilötyöhösi ja mahdollisuuksia joustaviin lisäopintoihin? Henkilöstöjohtaminen ja viestintä sote-alan muutoksessa -opinnot tarjoavat työkaluja sosiaali- ja terveysalan kehittämiseen muutoksen keskellä.

Henkilöstöjohtaminen ja viestintä sote-alan muutoksessa -opinnot sopivat sinulle, joka haluat luoda sujuvuutta työhösi ja kehittää osaamistasi joustavasti työn ohessa.Opinnot  tarjoavat mahdollisuuden kehittää, uudistaa ja täydentää omaa henkilöstöjohtamiseen ja viestintään liittyvää osaamistasi. Hyvin viestivä johtaja luo pitovoimaa sote-alalle. 

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto ja Xamk Pulse yhdistävät voimansa sote-alan opinnoissa. Molemmat ovat joustavan ja työelämän tarpeita palvelevan avoimen korkeakoulutuksen edelläkävijöitä Suomessa. Henkilöstöjohtaminen ja viestintä sote-alan muutoksessa -opinnot on koottu JYU:n avoimen yliopiston ja Xamk Pulsen tarjonnasta, joista voit rakentaa omia tarpeitasi palvelevat viestinnän ja henkilöstöjohtamisen opinnot. Opinnot toteutetaan verkko-opintoina, joita voit tehdä työn ohella.

Opinnot on suunnattu erityisesti niille, jotka jo toimivat sosiaali- ja terveysalalla tai ovat muutoin kiinnostuneita sote-alasta. Opintoihin ei ole pohjakoulutusvaatimuksia.
 

Sisältö: 

Voit valita yksittäisiä kursseja oman kiinnostuksesi mukaan johtamisen, henkilöstötyön ja viestinnän teemoista.
 
Tavoitteet: 
 
Opintokokonaisuuden yksilölliset valinnat sekä opintokokonaisuuden laajuus vaikuttavat osaamistavoitteisiin. Yleisellä tasolla opintokokonaisuuden tavoitteena on, että 

 • tunnistat ja osaat arvioida omaa osaamistasi ja kehittymistarpeitasi  
 • ymmärrät (henkilöstö)johtamisen ja viestinnän roolin ja merkityksen sote-alan muutoksessa 
 • tunnistat työyhteisön viestinnän ja vuorovaikutuksen onnistumiseen vaikuttavia tekijöitä ja osaat soveltaa niitä omaan työhösi 
 • osaat eritellä verkostojen ja asiakkuuksien johtamisen, muutosjohtamisen, henkilöstöjohtamisen sekä työhyvinvoinnin johtamisen keskeiset tekijät ja tunnistat, miten voit hyödyntää niitä käytännön työssä 

 
Yhteydenotot reittiin liittyen koulutuskoordinaattori Sanna Tähkäpää, sanna.tahkapaa(at)xamk.fi

Mikä on sinun yksilöllinen reittisi asiantuntijuuteen? Valitse kaikki tai poimi joukosta juuri sinun osaamistasi parhaiten täydentävät vaihtoehdot!

Tähdellä* merkatut opinnot alkavat nonstoppina (Jyväskylän avoin yliopisto).

Valinnaiset opinnot: 

Teema: johtaminen 

Teema: viestintä 

Hinnat:

 • Valinnaiset opintojaksot: Xamk Pulse 12 euroa / opintopiste, JYUavoin 15 euroa / opintopiste 

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää