Laajuus: 60 opintopistettä, 1. lukuvuosi, verkkopainotteiset monimuoto-opinnot 
Ajankohta: 9.1.-31.12.2023
Koulutuspaikka:Xamk, Kotkan kampus, Pääskysentie 1, Kotka
Edeltävyysehto: Kaikki asiasta kiinnostuneet. Opiskelijalla tulee olla perustaidot tietokoneen ja internetin käytöstä. 
Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa: Sairaanhoitaja (AMK) 

Ilmoittautumisaika: Sitova ilmoittautuminen. Ilmoittautumislomake avautuu to 1.12.2022 klo 9.00. Ilmoittautuminen on avoinna 1.-7.12.2022.
Hinta: 175,00 / lukukausi, yhteensä 350,00 / vuosi, laskutus lukukausittain. Lisätietoa maksuista löydät täältä.
Paikkamäärä: 5

Huomaathan, että Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua polkuopintoihin.

Tavoitteet
Polkuopintojen tavoitteena on suorittaa yhden lukuvuoden aikana 60 opintopistettä koulutukseen sisältyviä ydinopintoja. Suorittamalla vähintään 50 op em. opintoja sinulla on oikeus hakea tutkinto-opiskelijaksi kyseiseen koulutukseen Pulse, avoimen väylän haussa. 

Sisältö ja toteutus 
Koulutuksen sisällöt ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opetussuunnitelman mukaiset. Opetussuunnitelman pohjalta opiskelijalle voidaan tehdä henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa otetaan huomioon opiskelijan omat toiveet ja tavoitteet. Suorittamasi opinnot luetaan myöhemmin hyväksi osana tutkintoa. Koulutus toteutetaan tutkintoa suorittavien opiskelijoiden ryhmässä. 

Opinnot järjestetään verkkopainotteisena. Aloitusviikolla (viikko 2) on 2–3 lähipäivää koululla.   

Verkko-opiskelupäiviä on noin 2–4 kertaa kuukaudessa ja tällöin osallistut opetukseen tietokoneen välityksellä. Ensimmäisen lukukauden lähiopetuspäiviä koululla on noin joka toinen viikko 2 päivää ja silloin järjestetään mm. työpajat, laboraatiot ja simulaatiot. Lähiopetusviikkojen väliin jäävä aika on itsenäistä opiskelua. Lisäksi opinnot sisältävät vaihtelevan pituisia harjoittelujaksoja hoitotyön eri toimintaympäristöissä. Ensimmäinen harjoittelu on suunniteltu viikoille 18–21. 

Rokotuksista
Tartuntatautilain (1227/2016) § 48 mukaan sosiaali- ja terveysalan työharjoitteluun osallistuvalla opiskelijalla on oltava joko rokotuksen tai sairastetun taudin antama suoja tuhkarokkoa ja vesirokkoa vastaan. Lisäksi edellytetään rokotuksen antama suoja influenssaa ja koronaa vastaan sekä imeväisikäisiä hoitavilla hinkuyskää vastaan.  

Mikäli opiskelijalla ei ole esittää todistusta omasta suojastaan tai hän kieltäytyy ottamasta rokotuksia, se estää opintoihin kuuluvan ohjatun harjoittelun suorittamisen useimmissa sosiaali- ja terveysalan yksiköissä. Tämä voi tarkoittaa sitä, että opiskelija ei voi suorittaa kaikkia tutkintoon kuuluvia pakollisia opintoja eikä valmistua hakukohteena olevaan ammattiin.   

Kaakkois-Suomen AMK ei tarjoa rokotussuojaa polkuopiskelijoilleen. Polkuopiskelijan on haettava rokotukset omalla kustannuksella muualta, esim. kunnan perusterveydenhuollosta, työterveyshuollosta tai yksityisiltä palveluntarjoajilta. Koronarokotteet ja influenssarokotteet annetaan valtakunnan ohjeistuksen ja kunnassa olevan rokotusjärjestyksen mukaisesti.  

  • Lisätietoja ilmoittautumisesta ja polkuopinnoista yleisesti: 
    Pulse, Avoimen AMKin toimisto, avoinamk@xamk.fi tai niina.nikkola@xamk.fi 
  • Lisätietoja koulutuksen sisällöstä: 
    koulutusvastaava Sari Virkki sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@xamk.fi 
  • Sairaanhoitajan AMK-tutkinto-opinnoista löytyy lisätietoa täältä
  • Linkki opetussuunnitelmaan täältä
     

Opintojen aloitukseen liittyvistä asioista tiedotetaan sähköpostitse ennen opintojen alkua. 

BYOD – Bring Your Own Device
Xamkin opiskelijoilta edellytetään omien päätelaitteiden käyttöä (esim. kannettavia tietokoneita). Lue lisää täältä.

Opiskelujen aikaiset tuet:
Pulse, avoimessa AMK:ssa opiskelu ei oikeuta Kelan myöntämään opintotukeen tai muihin opintososiaalisiin etuuksiin. Varmistathan taloudellisen toimeentulosi ennen opintojesi alkua esim. TE-toimistosta. Tukea opiskeluun voi saada myös Työllisyysrahastosta.

Polulta tutkintoon:
1. Polkuopintojen aikana sinulla on mahdollisuus hakea valtakunnallisessa syksyn tai kevään yhteishaussa tutkinto-opiskelijaksi, mikäli täytät ammattikorkeakouluopintoihin vaadittavat pääsyvaatimukset.

2. Tutkinto-opiskelijaksi voit hakea myös Pulse avoimessa AMKissa suorittamiesi opintopisteiden perusteella kaksi kertaa vuodessa avoimen väylän haussa.

Ilmoittautuminen:
Polkuopintoihin otetaan opiskelijat ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos ilmoittaudut useammalle polulle, ensisijaiseksi toiveeksesi katsotaan se polku, johon ilmoittaudut ensimmäisenä. Polkuopintoja ei ole tarkoitettu Xamkin tutkinto-opiskelijoille.

Peruutusehdot:
Ilmoittautuminen Pulse avoimen AMKin polkuopintoihin on sitova. Voit perua polkuopiskelupaikkasi maksutta 13.12.2022 mennessä. Tämän jälkeen sinulta peritään lukukausimaksu. Mikäli et ota paikkaa vastaan, ilmoita siitä välittömästi Pulse,avoimen AMKin toimistoon sähköpostilla avoinamk@xamk.fi, jotta voimme antaa paikkasi seuraavalle.

Ilmoittautumisesta ja polkuopinnoista yleisesti:
Pulse, Avoimen AMKin toimisto, avoinamk@xamk.fi tai niina.nikkola@xamk.fi puh: 044 702 8342

Opintojen aloitukseen liittyvistä asioista tiedotetaan sähköpostitse ennen opintojen alkua.

Muutokset ovat mahdollisia.

 

Karvin logo

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) laatuauditoima korkeakoulu.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää