Laajuus: 60 opintopistettä, 1. lukuvuosi, monimuoto-opinnot
Ajankohta: 8.9.2023-31.7.2024. Polkuopinnot pääsee aloittamaan vielä varsinaisen aloituspäivämäärän jälkeen aina 2.10.2023 asti. 
Koulutuspaikka: Xamk, Savonlinnan kampus, Savonniemenkatu 6, 57100 Savonlinna
Edeltävyysehto: ei edeltävyysehtoja 
Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa: Fysioterapeutti (AMK)

Ilmoittautumisaika: Sitova ilmoittautuminen. Ilmoittautumislomake avautuu ke 1.6.2023 klo 9. Ilmoittautuminen on avoinna 1.6.-13.8.2023. Ilmoittautumisaika on muista poluista poikkeava. HUOM! Ilmoittautumisaikaa on jatkettu 1.10. asti. Maksuton peruminen on päättynyt 13.8.

Paikkamäärä: 32

Hinta: 175,00 / lukukausi, yhteensä 350,00 / vuosi, laskutus lukukausittain. Lisätietoa maksuista löydät täältä. Avoimen AMK:n opinnoille voi ilmoittautua enintään 50 opintopisteen edestä / lukukausi.

Huomaathan, että Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua polkuopintoihin. 

 

Tavoitteet:
Polkuopintojen tavoitteena on suorittaa yhden lukuvuoden aikana keskimäärin 60 opintopistettä koulutukseen sisältyviä ydinopintoja. Sinulla on oikeus hakea tutkinto-opiskelijaksi kyseiseen koulutukseen, kun olet suorittanut 50 op polkuopintoja. Polkuopinnoista enintään 10 op voi olla polun aikana suoritettua alakohtaista harjoittelua. 

Sisältö ja toteutus:
Koulutuksen sisällöt ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun fysioterapeuttikoulutuksen opetussuunnitelman mukaiset. Opetussuunnitelman pohjalta opiskelijalle voidaan tehdä henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOPS), jossa otetaan huomioon mm. opiskelijan aiemmat opinnot, omat toiveet ja tavoitteet. Polkuopinnoissa aiempia opintoja ei voi hyväksilukea, mutta mikäli saat tutkinto-opiskelijan paikan, suorittamasi opinnot voidaan hyväksyä osaksi tutkintoa.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina sisältäen lähi- ja itsenäistä opiskelua. Opinnot toteutetaan pääasiassa verkossa, minkä lisäksi Fysioterapian menetelmien harjoitteluun liittyvää lähiopetusta on Savonlinnan kampuksella perjantaisin 20.10.2023-31.5.2024. Alkuinfot opintoihin järjestetään etäyhteydellä verkossa pe 8.9. ja pe 15.9.2023 klo 9-14. Alkuinfot nauhoitetaan ja ne ovat myös myöhemmin katseltavissa.

Mikäli ilmoittaudut koulutukseen alkuinfojen järjestämisen jälkeen, katsothan alkuinfotallenteet heti aloittaessasi opinnot. 

Syksyn 2023 opintojaksot:

  • Ihmisen kasvu, kehitys ja motorinen oppiminen eri ikävaiheissa 5 op
  • Anatomia, fysiologia ja biomekaniikka 10 op
  • Fysioterapian menetelmien harjoittelu I 6 op (osa 1)

Kevään 2024 opintojaksot:

  • Ihmisen toimintakyvyn arviointi 5 op
  • Terveysalan tietojärjestelmät ja dokumentointi 5 op
  • Ammattienglanti 5 op
  • Fysioterapian menetelmien harjoittelu I 4 op (osa 2)
  • Fysioterapian menetelmien harjoittelu II 10 op 
  • Viestintätaidot 5 op

Lisäksi 5 op valinnaisia opintojaksoja, jotka voidaan tutkinto-opinnoissa siirtää vapaasti valittaviin opintoihin.

Rokotuksista: 
Tartuntatautilain (1227/2016) § 48 mukaan sosiaali- ja terveysalan opiskelijalla on oltava joko rokotuksen tai sairastetun taudin antama suoja tuhkarokkoa ja vesirokkoa vastaan. Lisäksi edellytetään rokotuksen antama suoja influenssaa vastaan ja imeväisikäisiä hoitavilla hinkuyskää vastaan. Liikunta- ja kuntoutusalan opiskelijoilta ei vaadita rokotussuojaa, mutta suosittelemme rokotteiden ottamista ennen opintojen alkua.

Kaakkois-Suomen AMK ei tarjoa rokotussuojaa polkuopiskelijoilleen. Polkuopiskelijan on haettava rokotukset omalla kustannuksella muualta, esim. kunnan perusterveydenhuollosta, työterveyshuollosta tai yksityisiltä palveluntarjoajilta.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:
Opiskelijavastaava Anna Reinikainen, etunimi.sukunimi@xamk.fi 

Fysioterapeutti (AMK) tutkinto-opinnoista lisätietoa tästä
Tutustu opetussuunnitelmaan tästä

 

Ilmoittautuminen
Polkuopintoihin otetaan opiskelijat ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos ilmoittaudut useammalle polulle, ensisijaiseksi toiveeksesi katsotaan se polku, johon ilmoittaudut ensimmäisenä. Polkuopintoja ei ole tarkoitettu Xamkin tutkinto-opiskelijoille.

Peruutusehdot
Ilmoittautuminen avoimen AMKin polkuopintoihin on sitova. Voit perua polkuopiskelupaikkasi maksutta 13.8.2023 mennessä. Huom! Maksuton peruminen on päättynyt! Tämän jälkeen sinulta peritään lukukausimaksu. Mikäli et ota paikkaa vastaan, ilmoita siitä välittömästi avoimen AMKin toimistoon sähköpostilla avoinamk@xamk.fi, jotta voimme antaa paikkasi seuraavalle.

BYOD – Bring Your Own Device
Xamkin opiskelijoilta edellytetään oman kannettavan tietokoneen käyttöä. Koulun tarjoamat ohjelmat ovat Windows-yhteensopivia. Lue lisää täältä.

Opiskelujen aikaiset tuet
Avoimessa AMK:ssa opiskelu ei oikeuta Kelan myöntämään opintotukeen tai muihin opintososiaalisiin etuuksiin. Varmistathan taloudellisen toimeentulosi ennen opintojesi alkua esim. TE-toimistosta. Tukea opiskeluun voi saada myös Työllisyysrahastosta.

Polulta tutkintoon
1. Polkuopintojen aikana sinulla on mahdollisuus hakea valtakunnallisessa syksyn tai kevään yhteishaussa tutkinto-opiskelijaksi, mikäli täytät ammattikorkeakouluopintoihin vaadittavat pääsyvaatimukset.

2. Tutkinto-opiskelijaksi voit hakea myös avoimessa AMKissa suorittamiesi opintopisteiden perusteella kaksi kertaa vuodessa avoimen väylän haussa.

Ilmoittautumisesta ja polkuopinnoista yleisesti
Avoimen AMKin toimisto, Heidi Väisänen, puh. 050 312 5090, etunimi.sukunimi@xamk.fi

Opintojen aloitukseen liittyvistä asioista tiedotetaan sähköpostitse ennen opintojen alkua.

Muutokset ovat mahdollisia.

Karvin logo

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) laatuauditoima korkeakoulu.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää