Ajankohta: Opiskelija pääsee aloittamaan opinnot noin yhden (1) viikon sisällä opinnoille ilmoittautumisen jälkeen. Opintojakson (arvioitu) suoritusaika on yksi kuukausi. HUOM! Kevään ensimmäinen aloitus tällä toteutuksella 21.1.2025!
 
Huomioithan, että lehtorit eivät anna ohjausta tai arvioi opintosuorituksia pääsääntöisesti 2.6. – 17.8.2025 välisenä aikana.

Koulutuspaikka: Verkko-opinnot
Laajuus: 2 op
Kohderyhmä: Kaikki asiasta kiinnostuneet 
 
Itsenäisesti suoritettava opintojakso
 

Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa: Kaikki AMK-tutkinnot
Opetussuunnitelmassa mainittu osaamisalue: Vapaasti valittavat opinnot
Ilmoittautuminen päättyy: 23.11.2025. Tässä nonstop-aloituksena alkavassa koulutuksessa opiskelija pääsee aloittamaan opinnot noin yhden (1) viikon sisällä opinnoille ilmoittautumisen jälkeen.
Hinta: Maksuton

Avoimen AMK:n opinnoille voi ilmoittautua enintään 50 opintopisteen edestä / lukukausi. Yli 50 opintopisteen menevät ilmoittautumiset poistetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

HUOM! Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua Xamkin avoimen AMK:n opintoihin.

Polkuopiskelijat ilmoittautuvat Pepissä tai Tuudossa vain ko. polkuopintoihin sisältyville opintojaksoille. Tarkista kutsukirjeestäsi oman polkuopintosi tarkempi ohjeistus.

Tulevaisuudessa tarvitaan lisää matkailu- ja ravitsemisalan ammattilaisia kehittämään elämyksellisiä ja vastuullisia palveluita asiakkaille.

Kiinnostaako sinua matkailu- ja ravitsemisalan kehittäminen tai johtaminen? Haluatko tulevaisuudessa olla vieraanvaraisuuden ammattilainen? Oletko kiinnostunut restonomin AMK-opinnoista?

Tavoitteet: 

Löydä oma alasi! Matkailu- ja ravitsemisalan restonomiopinnot Xamkissa -opintojakson tavoitteena on kurkistaa Xamkin restonomikoulutukseen. Tällä opintojaksolla opiskelija saa käsityksen mitä restonomiopinnot ammattikorkeakoulussa ovat ja miten niitä opiskellaan.

Sisältö:

Opintojaksolla Löydä oma alasi! Matkailu- ja ravitsemisalan restonomiopinnot Xamkissa pääset tutustumaan restonomiopintoihin kolmen teeman kautta:

  • Xamkin matkailu- ja ravitsemisalan restonomiopinnot kokonaisuutena.
  • Asiakasymmärrys- ja palveluosaaminen restonomin ydinosaamisena.
  • Mitä on luonto- ja ruokamatkailu?

Toteutus:

Aiheisiin tutustutaan itsenäisesti monipuolisten oppimateriaalien ja tehtävien kautta. Kolmen eri aihealueen lisäksi opintojaksolla tutustutaan Xamkin restonomiopetuksen eri toteutustapoihin ja erilaisiin oppimisympäristöihin.

2 op:n laajuinen opintojakso vastaa noin 54 tunnin opiskelijan työmäärää.

Opiskelumateriaali:

Materiaali opintojakson Learn-verkko-oppimisalustalta.

Arviointiasteikko: Hyväksytty/Hylätty

Tästä lisää Löydä oma alasi! -sarjaan kuuluvia opintojaksoja.

Lisätietoja ilmoittautumisesta: 
Xamk Pulse, avoinamk@xamk.fi, puh. 050 576 0037 / Ruut Kokki

Peruminen
Jos et kuitenkaan aloita opintoja, ilmoita meille siitä ajoissa, jotta saamme poistettua sinut opintojaksolta. Näin tietoihisi ei jää merkintää suorittamatta jääneestä koulutuksesta. Peruminen tulee tehdä osoitteeseen avoinamk@xamk.fi

Opintosuoritusrekisterin ote 
Lähetämme sinulle sähköisesti allekirjoitetun opintosuoritusrekisterin otteen sen jälkeen, kun olet suorittanut opintojakson ja saanut siitä arvosanan. Ote toimii dokumenttina, jos esimerkiksi haet hyväksilukuja opintoihisi jossain toisessa korkeakoulussa. Opintoja voidaan hyväksilukea myös Xamkissa, jos tulet meille tutkinto-opiskelijaksi. Katso lisää nettisivultamme Opiskelu Xamk Pulsessa – Xamk.  

Tiedotamme koulutuksen toteutumisesta sähköpostitse. Jos viestiä ei ala kuulua, tarkasta myös roskapostit!

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

 

Karvin logo

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) laatuauditoima korkeakoulu.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää