Ajankohta: Opinnot pääsee aloittamaan noin viikon sisällä ilmoittautumisesta.Opintojakson arvioitu suoritusaika on kaksi kuukautta. Huom! Opintojakso avautuu ja opinnot pääsee aloittamaan 19.1.2026 alkaen!
 
Huomioithan, että lehtorit eivät anna ohjausta tai arvioi opintosuorituksia pääsääntöisesti 1.6. – 16.8.2026 välisenä aikana.

Koulutuspaikka: Verkko-opinnot
Laajuus: 5 opintopistettä
Kohderyhmä: Kaikki asiasta kiinnostuneet
Edeltävä osaaminen: Ei edellytetä
 

Opintojakso opiskellaan itsenäisesti verkossa Learn-oppimisympäristössä.

 

Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa: Insinööri (AMK), Kehittyvä elintarviketekniikka
Opetussuunnitelmassa mainittu osaamisalue: Täydentävä osaaminen
Ilmoittautuminen päättyy: 25.10.2026, jolloin suoritusaikaa on jäljellä n. 2 kuukautta. 
Maksu: Maksuton

Avoimen AMK:n opinnoille voi ilmoittautua enintään 50 opintopisteen edestä / lukukausi. Yli 50 opintopisteen menevät ilmoittautumiset poistetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

HUOM! Xamkin läsnä- tai poissaolevat tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua Xamk Pulsen koulutuksiin. Xamkin tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautumiset poistetaan, eikä poistamisesta ilmoiteta erikseen. 

Tavoitteet:

  • Tavoitteena on syventää opiskelijoiden ymmärrystä kasvisten prosessoinnista pellolta pöytään erityisesti kasvisten laadun näkökulmasta.
  • Opiskelija oppii tunnistamaan eri prosessointivaiheiden vaikutukset kasvisten fysikaalisiin, kemiallisiin ja mikrobiologisiin ominaisuuksiin.
  • Opiskelija oppii arvioimaan prosessien vaikutuksia laatuun, ravintoarvoon ja säilyvyyteen.
  • Opiskelija oppii ymmärtämään, miten teknologisia ratkaisuja hyödyntämällä voidaan valmistaa laadukkaita ja turvallisia kasvistuotteita.

Sisältö:
Opintojakso koostuu kahdesta isommasta osiosta. Tutustut kasvisten käsittelyssä käytettäviin yksikköprosesseihin laadun näkökulmasta sekä muutamiin kasvisten jalostusprosesseihin. Lisäksi tutustut syvällisesti kasvisten laatuun ja siihen vaikuttaviin tekijöihin.
 

Toteutus:

  • Opintojakso toteutetaan verkko-opintoina Learn-verkko-oppimisalustalla. Opintojaksolle pääsee liittymään Learnissa opintojakson alkamispäivänä.
  • Opintojakso toteutetaan kokonaan aikaan ja paikkaan sitomattomana verkko-opetuksena.
  • Opintojakson voi suorittaa itsenäisesti työskennellen, eikä siihen sisälly ryhmätöitä tai liveluentoja.
  • Opintojakso muodostuu verkossa jaettavasta oppimateriaalista, johon opiskelijan tulee tutustua sekä oppimistehtävistä, jotka opiskelija suorittaa annetun aikataulun puitteissa / itselleen sopivana ajankohtana.
  • Opintojaksolla on tenttejä (1-2), joiden hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 50 % oikein (jokaisesta tentistä saatava 50% oikein).
  • Opintojaksolla on lisäksi oppimistehtäviä, jotka arvioidaan erillisten kriteerien mukaisesti.
  • 5 op:n laajuinen opintojakso vastaa noin 135 tunnin opiskelijan työmäärää.

Opiskelumateriaali:

  • P.J. Fellows (2022). Food processing Technology. Woodhead Publishing Series in Food Science, Technology and Nutrition
  • W.Jongen (2002). Fruit and vegetable processing Improving Quality. Woodhead Publishing in Food Science and Technology
  • Opettajan alustalla jakama materiaali

Arviointi:
Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin.
Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää tenttien ja oppimistehtävien tekemistä hyväksytyllä arvosanalla.
Opintojakson suoritukseen kuuluu kaikkien oppimistehtävien hyväksytty suoritus. Tentistä tulee saada vähintään 50 % vastauksista oikein.

Arviointiasteikko:
1 – 5

Lisätietoja ilmoittautumisesta: 
Xamk Pulse, avoinamk@xamk.fi, puh.050 340 7160 / Janika Korento

Peruminen
Jos et aloita opintoja, ilmoita siitä meille, jotta voimme poistaa sinut opintojaksolta. Näin tietoihisi ei jää merkintää suorittamatta jääneestä koulutuksesta. Peruminen tulee tehdä osoitteeseen avoinamk@xamk.fi

Opintosuoritusrekisterin ote 
Lähetämme sinulle sähköisesti allekirjoitetun opintosuoritusrekisterin otteen noin viikon sisällä sen jälkeen, kun olet saanut  arvosanan Peppi-järjestelmään. Ote toimii dokumenttina, jos esimerkiksi haet hyväksilukuja opintoihisi jossain toisessa korkeakoulussa. Opintoja voidaan hyväksilukea myös Xamkissa, jos tulet meille tutkinto-opiskelijaksi. Katso lisää nettisivultamme Opiskelu Xamk Pulsessa – Xamk.  

Tiedotamme koulutuksen toteutumisesta sähköpostitse. Jos viestiä ei ala kuulua, tarkasta myös roskapostit!

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

 

Karvin logo

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) laatuauditoima korkeakoulu.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää