Ajankohta: Opinnot pääsee aloittamaan noin viikon sisällä ilmoittautumisesta. Opintojakson arvioitu suoritusaika on kaksi kuukautta. Huom! Opintojakso avautuu ja opinnot pääsee aloittamaan 1.3.2026 alkaen!

Kevään opintojaksolle ilmoittaudutaan viimeistään 14.6.2026, ja opinnot pääsee aloittamaan noin viikon sisällä ilmoittautumisesta. Tämä opintojakso on tarjolla myös syksyllä – ilmoittautuminen aukeaa kesäkuussa ja ensimmäinen aloitus on elokuussa 2026.

Huomioithan, että lehtorit eivät anna ohjausta tai arvioi opintosuorituksia pääsääntöisesti 1.6. – 16.8.2026 välisenä aikana.

Koulutuspaikka: Verkko-opinnot
Laajuus: 2 opintopistettä
Kohderyhmä: Kaikki asiasta kiinnostuneet
Edeltävä osaaminen: Ei edellytetä
 

Opintojakso opiskellaan itsenäisesti verkossa Learn-oppimisympäristössä.

Väyläopinnot ammattiin opiskeleville: Tämä opintojakso sisältyy väyläopintoihin Insinööri (AMK), Kehittyvä elintarviketekniikka

Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa: Insinööri (AMK), Kehittyvä elintarviketekniikka
Opetussuunnitelmassa mainittu osaamisalue: Täydentävä osaaminen
Ilmoittautuminen päättyy: 25.10.2026, jolloin suoritusaikaa on jäljellä n. 2 kuukautta. 
Maksu: 30 euroa (15 euroa/op). Lisätietoja maksuista täällä

Huomioithan, että llmoittautumisesi on sitova. Koulutusmaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Maksua ei palauteta, vaikka keskeyttäisit / peruisit opinnot.

Avoimen AMK:n opinnoille voi ilmoittautua enintään 50 opintopisteen edestä / lukukausi. Yli 50 opintopisteen menevät ilmoittautumiset poistetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

HUOM! Xamkin läsnä- tai poissaolevat tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua Xamk Pulsen koulutuksiin. Xamkin tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautumiset poistetaan, eikä poistamisesta ilmoiteta erikseen. Mahdollisesti maksettua koulutusmaksua ei palauteta. 

Xamkin polkuopiskelijoiden ilmoittautuminen Pepissä tai Tuudossa.

Tavoitteet:
Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää suklaan raaka-aineiden merkityksen rakenteelle, maulle ja laadulle. Opiskelija tuntee suklaan keskeiset prosessivaiheet, tunnistaa laadunhallinnan haasteet ja osaa arvioida, miten prosessiparametrit ja pakkausratkaisut vaikuttavat laatuun.

Sisältö:
Opintojaksolla syvennytään suklaan raaka-aineisiin ja valmistusprosessiin. Opintojaksolla käydään myös suklaan laatuun vaikuttavia tekijöitä.

Toteutus:

  • Opintojakso toteutetaan verkko-opintoina Learn-verkko-oppimisalustalla. 
  • Opintojakso toteutetaan kokonaan aikaan ja paikkaan sitomattomana verkko-opetuksena. Opintojakson voi suorittaa pääosin itsenäisesti työskennellen. Mahdollisista ryhmätöistä ilmoitetaan Learn alustalla.
  • Opiskelua rytmittävät itsenäisesti/ryhmässä tehtävät oppimistehtävät ja verkkotentti/-tentit.
  • Opettajan ohjausta on saatavilla erikseen sovittaessa Learn-alustalla.
  • Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti tai pari/ryhmätöinä.
  • Tehtävät on palautettava annetussa aikataulussa.
  • Opintojakso muodostuu tallennetuista verkkomateriaaleista sekä oppimistehtävistä, jotka opiskelija suorittaa annetun aikataulun puitteissa / itselleen sopivana ajankohtana.
  • Opintojaksolla on tentti/tenttejä.
  • 2 op:n laajuinen opintojakso vastaa noin 54 tunnin opiskelijan työmäärää.

Opiskelumateriaali:
Learn-oppimisalustalla opettajan ilmoittama materiaali.

Arviointi:
Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää tenttien ja oppimistehtävien suorittamista hyväksytyllä arvosanalla.
Opintojakson suoritukseen kuuluu kaikkien oppimistehtävien ja tentin/tenttien hyväksytty suoritus.

Tentistä/tenteistä tulee saada vähintään 50 % vastauksista oikein.

Arviointiasteikko:
1 – 5

Lisätietoja ilmoittautumisesta:
Xamk Pulse, avoinamk@xamk.fi,puh. 050 340 7160 / Janika Korento

Peruminen
Jos et aloita opintoja, ilmoita siitä meille, jotta voimme poistaa sinut opintojaksolta. Näin tietoihisi ei jää merkintää suorittamatta jääneestä koulutuksesta. Peruminen tulee tehdä osoitteeseen avoinamk@xamk.fi

Opintosuoritusrekisterin ote 
Lähetämme sinulle sähköisesti allekirjoitetun opintosuoritusrekisterin otteen noin viikon sisällä sen jälkeen, kun olet saanut  arvosanan Peppi-järjestelmään. Ote toimii dokumenttina, jos esimerkiksi haet hyväksilukuja opintoihisi jossain toisessa korkeakoulussa. Opintoja voidaan hyväksilukea myös Xamkissa, jos tulet meille tutkinto-opiskelijaksi. Katso lisää nettisivultamme Opiskelu Xamk Pulsessa – Xamk.  

Tiedotamme koulutuksen toteutumisesta sähköpostitse. Jos viestiä ei ala kuulua, tarkasta myös roskapostit!

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

 

Karvin logo

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) laatuauditoima korkeakoulu.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää