Ajankohta: Opiskelija pääsee aloittamaan opinnot viikon sisällä opinnoille ilmoittautumisen jälkeen. Opintojakson arvioitu suoritusaika on kaksi kuukautta. HUOM! Kevään ensimmäinen aloitus tällä toteutuksella 4.2.2025.
Huomioithan, että lehtorit eivät anna ohjausta tai arvioi opintosuorituksia pääsääntöisesti 2.6. – 17.8.2025 välisenä aikana.
Koulutuspaikka: Verkko-opinnot
Laajuus: 3 opintopistettä
Kohderyhmä: Kaikki asiasta kiinnostuneet
Edeltävä osaaminen: Ei vaadita
Itsenäisesti suoritettava opintojakso.
Tutustu myös nonstoppina alkavaan Viinikouluun!
Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa: Kaikki AMK-tutkinnot
Opetussuunnitelmassa mainittu osaamisalue: Vapaasti valittavat opinnot
Ilmoittautuminen päättyy: 26.10.2025. Tässä nonstop-aloituksena alkavassa koulutuksessa opiskelija pääsee aloittamaan opinnot viikon sisällä opinnoille ilmoittautumisen jälkeen.
Hinta: 15 €/op. Lisätietoja maksuista täällä.
Huomioithan, että ilmoittautuminen Xamk Pulsen opintoihin on sitova eikä opiskelupaikan maksuton peruminen ole mahdollista. Ilmoittautuessasi sinun tulee maksaa opintojakson hinta, jota ei palauteta, vaikka keskeyttäisit opinnot.
Jos et kuitenkaan aloita opintoja, ilmoita meille siitä ajoissa, jotta saamme poistettua sinut opintojaksolta. Näin tietoihisi ei jää merkintää suorittamatta jääneestä koulutuksesta. Peruminen tulee tehdä osoitteeseen avoinamk@xamk.fi.
Avoimen AMK:n opinnoille voi ilmoittautua enintään 50 opintopisteen edestä / lukukausi. Yli 50 opintopisteen menevät ilmoittautumiset poistetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.
HUOM! Xamkin tutkinto-opiskelijoiden ja polkulaisten ilmoittautuminen Pepissä tai Tuudossa.
Polkuopiskelijat ilmoittautuvat Pepissä tai Tuudossa vain ko. polkuopintoihin sisältyville opintojaksoille. Tarkista kutsukirjeestäsi oman polkuopintosi tarkempi ohjeistus.
Tavoitteet:
- Tavoitteena on oppia tuntemaan oluen raaka-aineet ja ymmärtämään niiden ja oluen valmistusprosessin vaikutus oluen makuun.
- Tavoitteena on oppia oluen aistinvaraista arviointia ja tunnistamaan oluiden makuprofiileja ja myös oluen virhemakuja.
- Tavoitteena on oppia tuntemaan keskeiset oluttyylit, oluen tarjoilun ja oluen ja ruuan yhdistämisen periaatteet.
- Lisäksi tavoitteena on oppia soveltamaan olutosaamista case-tehtävässä, jonka voit valita omiin tavoitteisiisi sopivaksi vaikkapa omalle työpaikalle tehtäväksi.
Sisältö:
- Oluen raaka-aineet ja valmistus.
- Oluttyylit ja oluiden ryhmittely.
- Oluen tarjoilu.
- Oluen aistinvarainen arviointi.
- Oluen ja ruuan yhdistäminen.
- Oluttrendit.
Toteutus:
Opintojakso toteutetaan verkko-opintoina Learn-verkko-oppimisalustalla. Verkko-opintojaksolla voi edetä omaan tahtiin itsenäisesti opiskelemalla materiaalia, osallistumalla verkkokeskusteluun, tekemällä tehtävät ja tentit. Opintojaksoon ei sisälly pakollisia ryhmätöitä tai liveluentoja. On hyvä varata noin 6 – 8 viikkoa opintojakson suorittamiseen. Opintojaksolle on laadittu suositussuoritusaikataulu, jota noudattamalla opintojakson suorittaminen sujuu suositusajassa. Opintojakson suorittamisen infoluento on tallenteena Learn-alustalla.
Case-tehtävässä pääset näyttämään olueen liittyvää osaamista suunnittelemalla olutmenun , oluen maistelutilaisuuden, analysoimaan ravintolan olutvalikoimaa tai tutkimaan oluttrendejä.
3 op:n laajuinen opintojakso vastaa noin 81 tunnin opiskelijan työmäärää.
Opiskelumateriaali:
Opiskelumateriaali löytyy pääosin opintojakson Learn-alustalta.
Arviointi:
Opintojakson suoritus koostuu arvioitavista verkkotenteista (2 kpl) ja ne arvioidaan arvosanalla 0 – 5. Opintojaksoon kuuluu vertaisarvioitava case-tehtävä, jonka arviointi on arviointi hyväksytty/hylätty. Opintojakson kokonaisarvosana muodostuu keskiarvona arvioitavista tenteistä ja tehtävistä.
Arviointiasteikko:
1-5
Lisätietoja ilmoittautumisesta:
Xamk Pulse, avoinamk@xamk.fi, puh. 050 576 0037 /Ruut Kokki
Opintosuoritusrekisterin ote
Lähetämme sinulle sähköisesti allekirjoitetun opintosuoritusrekisterin otteen sen jälkeen, kun olet suorittanut opintojakson ja saanut siitä arvosanan. Ote toimii dokumenttina, jos esimerkiksi haet hyväksilukuja opintoihisi jossain toisessa korkeakoulussa. Opintoja voidaan hyväksilukea myös Xamkissa, jos tulet meille tutkinto-opiskelijaksi. Katso lisää nettisivultamme Opiskelu Xamk Pulsessa – Xamk.
Tiedotamme koulutuksen toteutumisesta sähköpostitse. Jos viestiä ei ala kuulua, tarkasta myös roskapostit!
Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) laatuauditoima korkeakoulu.