Ajankohta: Opiskelija pääsee aloittamaan opinnot noin yhden (1) viikon sisällä opinnoille ilmoittautumisen jälkeen. Opintojakson suoritusaika on kolme (3) kuukautta.
Koulutuspaikka: Verkko-opinnot
Laajuus:3 opintopistettä
Kohderyhmä: Kaikki asiasta kiinnostuneet
Opettaja: Eeva Koljonen
Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa: Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta
Opetussuunnitelmassa mainittu osaamisalue: Ydinosaaminen
Ilmoittautuminen päättyy: 29.10.2023.
Hinta: 12 €/op tai lukukausimaksu 175 €. Lisätietoja maksuista täällä. Nonstop-aloituksena alkavien koulutusten ilmoittautumisia ei voi perua maksutta. Ilmoittautuminen on sitova.
Avoimen AMK:n opinnoille voi ilmoittautua enintään 50 opintopisteen edestä / lukukausi. Yli 50 opintopisteen menevät ilmoittautumiset poistetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.
Mikäli olet valinnut lukukausimaksun 175 euroa, mutta valitsemiesi yksittäisten opintojaksojen yhteenlasketut maksut jäisivät alle 175 euron, erotusta ei palauteta.
HUOM! Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua Xamkin avoimen AMK:n opintoihin.
Tavoitteet:
- Tavoitteena on oppia tuntemaan oluen raaka-aineet ja ymmärtämään niiden ja oluen valmistusprosessin vaikutus oluen makuun.
- Tavoitteena on oppia oluen aistinvaraista arviointia ja tunnistamaan oluiden makuprofiileja ja myös oluen virhemakuja.
- Tavoitteena on oppia tuntemaan keskeiset oluttyylit, oluen tarjoilun ja oluen ja ruuan yhdistämisen periaatteet.
- Lisäksi tavoitteena on oppia soveltamaan olutosaamista case-tehtävässä, jonka voit valita omiin tavoitteisiisi sopivaksi vaikkapa omalle työpaikalle tehtäväksi.
Sisältö:
- Oluen raaka-aineet ja valmistus
- Oluttyylit ja oluiden ryhmittely
- Oluen tarjoilu
- Oluen aistinvarainen arviointi
- Oluen ja ruuan yhdistäminen
- Oluttrendit
Toteutus:
Verkko-opintojaksolla voi edetä omaan tahtiin itsenäisesti opiskelemalla materiaalia, osallistumalla verkkokeskusteluun, tekemällä tehtävät ja lopputestin. Opintojaksoon ei sisälly ryhmätöitä tai liveluentoja. On hyvä varata noin kuukausi tai pari opintojakson suorittamiseen.
3 op:n laajuinen opintojakso vastaa noin 81 tunnin opiskelijan työmäärää.
Opiskelumateriaali:
Opiskelumateriaali on pääosin Learn-alustalla.
Arviointi:
Testaa tietosi, testi oluesta: arviointi 1-5
Vertaisarvioitu Case-tehtävä: arviointi hyväksytty/hylätty
Arviointiasteikko: 1-5
Lisätietoja ilmoittautumisesta:
Avoimen AMK:n toimisto, avoinamk@xamk.fi, p. 040 631 9828/Tiina Valjakka
Tämän koulutuksen pääset aloittamaan viikon sisällä ilmoittautumisesta (nk. nonstop-aloitus). Nonstop-aloituksena alkavien koulutusten ilmoittautumisia ei voi perua maksutta.
Jos et pääse osallistumaan koulutukseen, olethan ystävällinen ja ilmoitat tästä sähköpostitse(avoinamk@xamk.fi).
Tiedotamme koulutuksen toteutumisesta sähköpostitse. Jos viestiä ei ala kuulua, tarkasta myös roskapostit!
Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) laatuauditoima korkeakoulu.