Sosionomikoulutus lastensuojelun työkokemusta omaaville yhteisöpedagogeille

Oletko pohjakoulutukseltasi yhteisöpedagogi ja sinulla on työkokemusta lastensuojelusta? Haluaisitko päivittää koulutuksesi sosionomi (AMK) –tutkinnoksi? Xamk Pulse, Avoin AMK tarjoaa lastensuojelutyötä tällä hetkellä tai aiemmin tehneille yhteisöpedagogeille mahdollisuuden suorittaa sosionomin AMK-tutkinnon täydentävät opinnot. Opinnot alkavat syksyllä 2024. Opintojen kesto on 1,5-2 vuotta. Toteutuksessa voidaan hyväksilukea yhteisöpedagogitutkinnon lisäksi korkeakoulutasoisia sosiaalialan opintoja, joten opiskeluaika on yksilöllinen.

Edeltävyysehto***: yhteisöpedagogi (AMK) -tutkinnon suorittaneet, jotka ovat työskennelleet tai työskentelevät lastensuojelualalla ja tarvitsevat sosionomin AMK-tutkintoa

Laajuus: 74 opintopistettä, monimuoto- ja verkko-opinnot 
Ajankohta: 12.8.2024 – 31.7.2026 Opintojen kesto on 1,5-2 vuotta, aloitusinfo maanantaina 12.8.2024 klo 9-11 (Teams -yhteydellä)
Koulutuspaikka: Xamk, Mikkelin kampus, Patteristonkatu 3, Mikkeli

Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa: Sosionomi (AMK)

Ilmoittautumisaika: Sitova ilmoittautuminen. Huom! Muutos! Ilmoittautumislomake avautuu ti 7.5.2024 klo 9, ilmoittautuminen on avoinna 7.5.-26.5.2024.

Paikkamäärä: 30

Hinta: 175,00 / syksyn 2024 lukukausimaksu, laskutus lukukausittain. Huom! Kevään 2025 ja sen jälkeiset lukukausimaksut vahvistuvat myöhemmin kesällä. Lisätietoa maksuista löydät täältä. Avoimen AMK:n opinnoille voi ilmoittautua enintään 50 opintopisteen edestä / lukukausi.

Huomioithan, että ilmoittautuminen Xamk Pulsen opintoihin on sitova eikä opiskelupaikan maksuton peruminen ole mahdollista. Saatuasi opiskelupaikan sinulta laskutetaan lukukausimaksu aina lukukausien alussa.

Jos et kuitenkaan aloita opintoja tai keskeytät opinnot myöhemmin, ilmoita meille siitä ajoissa, jotta saamme poistettua sinut koulutukseen sisältyviltä opintojaksoilta. Näin tietoihisi ei jää merkintää suorittamatta jääneistä opinnoista. Mikäli keskeytät lukukauden aikana, lukukausimaksu peritään ja keskeyttämistä seuraavien lukukausien maksut peruuntuvat. Peruminen/keskeyttäminen tulee tehdä osoitteeseen avoinamk@xamk.fi.

Huomaathan, että Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua polkuopintoihin. 

 

Sisältö:

Polkuopinnot koostuvat seuraavista kokonaisuuksista:

 • Eettinen asiakastyö, 5 op
 • Lastensuojelu, 5 op
 • Perhetyö, 5 op
 • Seniori- ja vanhustyö, 5 op
 • Sosiaalialan kehittäminen, 5 op
 • Sosiaalialan työ ja tehtävät ,5 op
 • Sosiaaliturva ja lainsäädäntö, 5 op
 • Vammaistyö, 5 op
 • Yhteiskunnallinen ja sosiaalinen yrittäjyys, 3 op

Harjoittelu 25 op

 • Syventävät ammattikäytännöt, 15 op (Voidaan suorittaa myös näyttönä)
 • Johtaminen ja kehittäminen, 10 op (Pakollinen harjoittelu)

Edellä mainitut opinnot suoritettuasi voit hakea tutkinto-opiskelijaksi ilman pääsykoetta. Täyteen sosionomitutkintoon vaaditaan yhteisöpedagogitutkinnosta tulevien opintojen ja em. polkuopintojen lisäksi opinnäytetyö 15 op (voi aloittaa jo polkuopiskelijana tai voidaan joissakin tapauksissa korvata yhteisöpedagogitutkinnon opinnäytetyöllä). Tutkintoon vaaditaan myös kieli-, sekä viestintäopintojen täydennys (2 op ammattiruotsi, 2 op ammattienglanti, 2 op viestintä – kaikki mahdollista suorittaa jo polulla).

Aikataulutettu verkko-opetus mahdollista viikoilla 37, 45 ja 50 syksyllä 2024. Opintojen toteutus rakentuu verkkoluennoille ja niihin liittyville oppimistehtäville. 

Toteutus:

Opinnot suoritetaan monimuoto- ja verkko-opintoina Xamkissa, aloituspäivä on verkko-opetuksena 12.8.2024. Osa opinnoista voidaan integroida omaan työhön lastensuojelussa. Opintojen sisältö ja toteutusajankohta suunnitellaan opintojen alussa osana opiskelijan henkilökohtaista opintosuunnitelmaa. Tutkintoon vaaditut ydinosaamisen opinnot (48-50 op) ja harjoittelu (25 op) suoritetaan avoimen AMKin opiskelijana. 

Koulutukseen haku:

Koulutukseen haetaan täyttämällä hakulomake. Lomakkeella kysytään henkilötietojen lisäksi työkokemuksestasi lastensuojelussa sekä motivaatiostasi hakeutua koulutukseen. Liitä hakemukseesi sähköisessä muodossa yhteisöpedagogikoulutuksen tutkintotodistus, opintosuoritusote sekä työtodistuksesi, josta käy ilmi, että työskentelet tai olet työskennellyt lastensuojelussa.

Valinnasta ilmoittaminen: Koulutukseen valitaan 30 ensimmäistä hakukriteerit täyttävää henkilöä. Koulutukseen valituille ilmoitetaan sähköpostitse 31.5.2024 mennessä.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä: koulutusvastaava Mauno Saksio, etunimi.sukunimi@xamk.fi, 040 842 0632

Lisätietoja ilmoittautumisesta: Avoimen AMKin toimisto, Tiina Valjakka, puh.040 631 9828 , avoinamk@xamk.fi.

Perumisehdot

Huomioithan, että ilmoittautuminen Xamk Pulsen opintoihin on sitova eikä opiskelupaikan maksuton peruminen ole mahdollista. Saatuasi opiskelupaikan sinulta laskutetaan lukukausimaksu aina lukukausien alussa.

Jos et kuitenkaan aloita opintoja tai keskeytät opinnot myöhemmin, ilmoita meille siitä ajoissa, jotta saamme poistettua sinut koulutukseen sisältyviltä opintojaksoilta. Näin tietoihisi ei jää merkintää suorittamatta jääneistä opinnoista. Mikäli keskeytät lukukauden aikana, lukukausimaksu peritään ja keskeyttämistä seuraavien lukukausien maksut peruuntuvat. Peruminen/keskeyttäminen tulee tehdä osoitteeseen avoinamk@xamk.fi.

HUOM! Mikäli ilmoittaudut jonopaikalle, huomioithan, että jonopaikka voi vapautua milloin vain (jo ilmoittautumisaikana/sen jälkeen) ja tarjottu paikka tulee vastaanottaa 24 tunnin sisään sen vapautumisesta. Jono purkautuu automaattisesti tarvittaessa myös viikonloppuisin ja pyhäpäivinä! Ilmoitathan jonoilmoittautumiseesi sellaisen sähköpostin, jota voit seurailla myös vapaa-aikanasi.

Opintojen aloitukseen liittyvistä asioista tiedotetaan sähköpostitse ennen opintojen alkua. Tarkastathan myös roskapostit!

Haku tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMKin opintojen perusteella järjestetään vuosittain toukokuussa ja lokakuussa. Avoimen opinnot suoritettuasi haet tutkinto-opiskelijaksi. Opinnäytetyön (15 op) voi hyväksyttää tutkinto-opiskelijaksi valinnan jälkeen. Kun kaikki opinnot on suoritettu, opiskelija valmistuu sosionomiksi. Sosionomin AMK-tutkinto antaa kelpoisuuden kaikkiin sosionomin tehtäviin, lukuun ottamatta varhaiskasvatuksen sosionomin kelpoisuutta.

Katso lisää https://www.xamk.fi/koulutus/haku-avoimen-amkn-opintojen-perusteella/ 

Sosionomi tutkinto-opinnoista lisätietoa https://www.xamk.fi/koulutukset/sosionomi-amk/

BYOD – Bring Your Own Device
Xamkin opiskelijoilta edellytetään oman kannettavan tietokoneen käyttöä. Koulun tarjoamat ohjelmat ovat Windows-yhteensopivia. Lue lisää täältä.

Opiskelujen aikaiset tuet
Avoimessa AMK:ssa opiskelu ei oikeuta Kelan myöntämään opintotukeen tai muihin opintososiaalisiin etuuksiin. Varmistathan taloudellisen toimeentulosi ennen opintojesi alkua esim. TE-toimistosta. 

Opintojen aloitukseen liittyvistä asioista tiedotetaan sähköpostitse ennen opintojen alkua.

Muutokset ovat mahdollisia.

Karvin logo

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) laatuauditoima korkeakoulu.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää