Ajankohta: Opiskelija pääsee aloittamaan opinnot noin yhden (1) viikon sisällä opinnoille ilmoittautumisen jälkeen.Opintojakson suoritusaika on kaksi kuukautta. 
HUOM! Syksyn ensimmäinen aloitus tällä toteutuksella on 6.8.2024! 
 
Huomioithan, että lehtorit eivät anna ohjausta tai arvioi opintosuorituksia pääsääntöisesti 21.12.2024-12.1.2025 välisenä aikana.

Koulutuspaikka: Verkko-opinnot
Laajuus: 2 opintopistettä
Kohderyhmä: Kaikki asiasta kiinnostuneet
Edeltävä osaaminen: Ei edellytetä.
 

Itsenäisesti suoritettava opintojakso.

 

Tutustu myös opintojaksoihin Suokasvit, Kehity kartanlukijana – opi suunnistamaan!, Lumoava luontomatkailu SuomessaVeneilyn ja vesillä liikkumisen perusteet sekä Vieraslajit!

Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa: Metsätalousinsinööri (AMK) tai kaikki AMK-tason tutkinnot Xamkissa
Opetussuunnitelmassa mainittu osaamisalue: Vapaasti valittavat opinnot 
Ilmoittautuminen päättyy: 27.10.2024. Tässä nonstop-aloituksena alkavassa koulutuksessa opiskelija pääsee aloittamaan opinnot noin yhden (1) viikon sisällä opinnoille ilmoittautumisen jälkeen.
Hinta: Maksuton

Avoimen AMK:n opinnoille voi ilmoittautua enintään 50 opintopisteen edestä / lukukausi. Yli 50 opintopisteen menevät ilmoittautumiset poistetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

HUOM! Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua Xamkin avoimen AMK:n opintoihin.

Opiskelijapalautteita 2024

”Retkeillessäni lapsieni kanssa voin toimia luonto-oppaana ja innostaa havainnoimaan ympärillä ympärillä olevaa maailmaa.” 

”Osallistun päivittääkseni tietojani ja oppiakseni uutta. Toivon että pääsen hyödyntämään kurssia myös ikäihmisten päivätoiminnassa. Metsä on ollut monelle tärkeä ja tuttu paikka. On helpompi muistella asioita, jos ohjaaja tietää itsekin paremmin mistä puhutaan.”

”Halusin valita kerrankin itseäni kiinnostavan kurssin osaksi insinööritutkinnon valinnaisiin opintoihin ja näyttäähän tämä makealta todistuksessa.”

 

Tavoitteet:

  • Tunnistat yleisimmät Suomessa tavattavat kivennäismaiden metsäkasvilajit.
  • Osaat määrittää kivennäismaiden kasvupaikan kasvien perusteella.
  • Ymmärrät metsäkasvien lajituntemuksen merkityksen ja mahdollisuudet työelämässä ja vapaa-aikana.

Sisältö:
Metsäkasvit-opintojaksolla opiskellaan tunnistamaan yleisimmät Suomen kivennäismailla tavattavat metsäkasvit. Opintojaksolla käydään läpi karukkokankaiden, kuivien kankaiden, kuivahkojen kankaiden, tuoreiden kankaiden, lehtomaisten kankaiden ja lehtojen kasvilajit mukaan lukien jäkälät.

Toteutus:
Metsäkasvit-opintojaksolla opiskellaan tunnistamaan yleisimmät Suomen kivennäismailla tavattavat metsäkasvit. Opintojaksolla käydään läpi tyypillisimmät karukkokankaiden, kuivien kankaiden, kuivahkojen kankaiden, tuoreiden kankaiden, lehtomaisten kankaiden ja lehtojen kasvilajit mukaan lukien jäkälät ja sammalet.

Jokaisesta kasvupaikkatyypistä on oma itseopiskelumateriaalinsa. Materiaaleissa tutustutaan kunkin kasvupaikan ominaispiirteisiin ja kasvilajeihin.

Jokainen osio sisältää interaktiivisia verkkotehtäviä ja kasvintunnistustestin, jonka läpäistyään seuraava kasvupaikka avautuu opiskeltavaksi.

Opiskelija etenee itsenäisesti oman aikataulun mukaan. Opintojakso ei sisällä luentoja eikä ryhmätöitä.

Opiskelumateriaali:

  • Virtuaalinen itseopiskelumateriaali on Learn-ympäristössä.
  • Verkko-opiskelumateriaali on toteutettu osittain DIGIFOR-hankkeen puitteissa.

Arviointi:

  • Jokaisen osion lopussa on kasvitesti. Testistä on saatava vähintään 80 % oikein, jotta pääsee siirtymään seuraavaan osioon. Lisäksi seuraavaan osioon siirtyminen edellyttää interaktiivisten verkkotehtävien suorittamisen.
  • Opintojakson lopussa on loppukoe. Kokeessa on tunnistettava oikein 80 % kokeessa olevista 30 lajista.
  • Testeissä ja loppukokeessa on rajallinen aika.
  • Hyväksytty suoritus edellyttää, että opiskelija läpäisee testit ja loppukokeen sekä tekee interaktiiviset tehtävät.

Arviointiasteikko:
Hyväksytty/Hylätty

Lisätietoja ilmoittautumisesta: 
Xamk Pulse, avoinamk@xamk.fi, avoinamk@xamk.fi, puh.050 340 7160 / Janika Korento

Peruminen
Jos et kuitenkaan aloita opintoja, ilmoita meille siitä ajoissa, jotta saamme poistettua sinut opintojaksolta. Näin tietoihisi ei jää merkintää suorittamatta jääneestä koulutuksesta. Peruminen tulee tehdä osoitteeseen avoinamk@xamk.fi

Opintosuoritusrekisterin ote 
Lähetämme sinulle sähköisesti allekirjoitetun opintosuoritusrekisterin otteen sen jälkeen, kun olet suorittanut opintojakson ja saanut siitä arvosanan. Ote toimii dokumenttina, jos esimerkiksi haet hyväksilukuja opintoihisi jossain toisessa korkeakoulussa. Opintoja voidaan hyväksilukea myös Xamkissa, jos tulet meille tutkinto-opiskelijaksi. Katso lisää nettisivultamme Opiskelu Xamk Pulsessa – Xamk.  

Tiedotamme koulutuksen toteutumisesta sähköpostitse. Jos viestiä ei ala kuulua, tarkasta myös roskapostit!

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

 

Karvin logo

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) laatuauditoima korkeakoulu.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää