Laajuus: 60 opintopistettä, 1 lukuvuosi
Ajankohta: 26.8.2024 – 31.5.2025
Koulutuspaikka: Xamk,Savonlinnan kampus, Savonniemenkatu 6, Savonlinna

Edeltävyysehto: Ei edeltävyysehtoja
Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa: Tradenomi (AMK), turvallisuusala

Opinnot ovat suomen kielellä. Opinnoissa pärjätäksesi, sinulla tulisi olla vähintään B2-tason kielitaito. Voit käydä testaamassa suomen kielen taitosi esimerkiksi Dialang-kielitestin avulla.

Tästä voit lukea opiskelijan ajatuksia turvallisuusalan koulutuksesta:
https://next.xamk.fi/ammattitaidolla/turvallisuusalan-opiskelusta-kipina-uudelle-toimialalle/

Ilmoittautumisaika: Sitova ilmoittautuminen. Ilmoittautumislomake avautuu pe 2.8.2024 klo 9.00. Ilmoittautuminen on avoinna 2.-8.8.2024.

Paikkamäärä: 10

Hinta: 230 € / lukukausi, yhteensä 460 € / vuosi, laskutus lukukausittain. Lisätietoa maksuista löydät täältä.

Avoimen AMK:n opinnoille voi ilmoittautua enintään 50 opintopisteen edestä / lukukausi.

Huomaathan, että Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua polkuopintoihin. 

Huomioithan, että ilmoittautuminen Xamk Pulsen opintoihin on sitova eikä opiskelupaikan maksuton peruminen ole mahdollista. Saatuasi opiskelupaikan sinulta laskutetaan lukukausimaksu aina lukukausien alussa.

Jos et kuitenkaan aloita opintoja tai keskeytät opinnot myöhemmin, ilmoita meille siitä ajoissa, jotta saamme poistettua sinut koulutukseen sisältyviltä opintojaksoilta. Näin tietoihisi ei jää merkintää suorittamatta jääneistä opinnoista. Mikäli keskeytät lukukauden aikana, lukukausimaksu peritään ja keskeyttämistä seuraavien lukukausien maksut peruuntuvat. Peruminen/keskeyttäminen tulee tehdä osoitteeseen avoinamk@xamk.fi.

Tavoitteet:
Polkuopinnot tarjoavat sinulle mahdollisuuden suorittaa Tradenomi (AMK), turvallisuusala -tutkinnon ensimmäisen vuoden opinnot. Polkuopiskelijana statuksesi on avoimen amk:n opiskelija ja opiskelu tapahtuu tutkinto-opiskelijoiden ryhmässä. Suorittamalla vähintään 50 op em. opintoja sinulla on oikeus hakea tutkinto-opiskelijaksi kyseiseen koulutukseen.

Koulutuksessa opit monipuolisia turvallisuusalan taitoja, jotka antavat valmiudet toimia vaativissakin turvallisuusalan tehtävissä. Opit myös kohtaamaan erilaisia asiakastilanteita ja sen, miten yritys toimii kannattavasti ja tuloksellisesti. Ymmärrät turvallisuusalan toimintaympäristöä ja tulevaisuuden tek-nologioita.

Koulutus avaa sinulle monia uravaihtoehtoja. Voit työskennellä turvallisuusalan asiantuntijana, kehit-täjänä ja esimiehenä. Tradenomina voit tehdä uraa myös menestyvänä yrittäjänä. Opinnoissasi sinua kannustetaan yrittäjämäiseen työtapaan sekä tehdään yhteistyötä yritysten ja viranomaisten kanssa. Tämä auttaa sinua luomaan verkostoja, avaa uusia mahdollisuuksia ja edistää työllistymistäsi.

Jos saat paikan Xamkissa tutkinto-opiskelijana, syventävissä opinnoissa 2. ja 3. vuonna opiskellaan muun muassa:

•    Kyberturvallisuutta ja kriisinhallintaa
•    Yritysturvallisuutta
•    Johtamista ja esimiestyötä turvallisuusalalla
•    Muuttuvaa turvallisuusalaa

Sisältö ja toteutus:
Koulutuksen sisällöt ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opetussuunnitelman mukaiset. Suoritettavien opintopisteiden määrä selviää HOPS-keskustelussa opintojen alussa. Opetussuunni-telman pohjalta opiskelijalle voidaan tehdä henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa otetaan huomioon opiskelijan omat tavoitteet. Suorittamasi opinnot luetaan myöhemmin hyväksi osana tut-kintoa.

Koulutus toteutetaan päiväopintoina tutkintoa suorittavien opiskelijoiden ryhmässä. Lähiopetusta on arkena pääasiassa klo 8–18 välisenä aikana Savonlinnan kampuksella. Lähiopetuspäivissä on oltava paikan päällä, joten opintoja ei ole mahdollista suorittaa monimuoto-opintoina tai verkossa. 

Lukujärjestykset syksyn osalta julkaistaan ennen opintojen alkua.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:
Lehtori Minna Salminen, minna.salminen@xamk.fi, p. 050 462 6833

Tutkinto-opinnoista lisätietoa tästä.

Tutustu opetussuunnitelmaan tästä.

 

Ilmoittautuminen:
Polkuopintoihin otetaan opiskelijat ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos ilmoittaudut useammalle polulle, ensisijaiseksi toiveeksesi katsotaan se polku, johon ilmoittaudut ensimmäisenä. Opintojen aloitukseen liittyvistä asioista tiedotetaan sähköpostitse ennen opintojen alkua. Polkuopintoja ei ole tarkoitettu Xamkin tutkinto-opiskelijoille.

Perumisehdot:
Huomioithan, että ilmoittautuminen Xamk Pulsen opintoihin on sitova eikä opiskelupaikan maksuton peruminen ole mahdollista. Saatuasi opiskelupaikan sinulta laskutetaan lukukausimaksu aina lukukausien alussa.

Jos et kuitenkaan aloita opintoja tai keskeytät opinnot myöhemmin, ilmoita meille siitä ajoissa, jotta saamme poistettua sinut koulutukseen sisältyviltä opintojaksoilta. Näin tietoihisi ei jää merkintää suorittamatta jääneistä opinnoista. Mikäli keskeytät lukukauden aikana, lukukausimaksu peritään ja keskeyttämistä seuraavien lukukausien maksut peruuntuvat. Peruminen/keskeyttäminen tulee tehdä osoitteeseen avoinamk@xamk.fi.

BYOD – Bring Your Own Device:
Xamkin opiskelijoilta edellytetään oman kannettavan tietokoneen käyttöä. Koulun tarjoamat ohjelmat ovat Windows-yhteensopivia. Lue lisää täältä.

Opiskelujen aikaiset tuet:
Avoimessa AMK:ssa opiskelu ei oikeuta Kelan myöntämään opintotukeen tai muihin opintososiaalisiin etuuksiin. Varmistathan taloudellisen toimeentulosi ennen opintojesi alkua esim. TE-toimistosta. 

Polulta tutkintoon:
1. Polkuopintojen aikana sinulla on mahdollisuus hakea valtakunnallisessa syksyn tai kevään yhteishaussa tutkinto-opiskelijaksi, mikäli täytät ammattikorkeakouluopintoihin vaadittavat pääsyvaatimukset.

2. Tutkinto-opiskelijaksi voit hakea myös avoimessa AMKissa suorittamiesi opintopisteiden perusteella kaksi kertaa vuodessa avoimen väylän haussa
Polkuopinnot eivät automaattisesti takaa tutkinto-opiskelupaikkaa, vaan opiskelijat valitaan hakumenettelyn kautta kaksi kertaa vuodessa. Haussa painottuvat suoritettujen opintopisteiden määrä ja niiden keskiarvo.

Ilmoittautumisesta ja polkuopinnoista yleisesti:
Xamk Pulsen toimisto, avoinamk@xamk.fi tai leena.parviainen@xamk.fi

Opintojen aloitukseen liittyvistä asioista tiedotetaan sähköpostitse ennen opintojen alkua.

Muutokset ovat mahdollisia.

Karvin logo

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) laatuauditoima korkeakoulu.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää