Ajankohta: Opiskelija pääsee aloittamaan opinnot noin yhden (1) viikon sisällä opinnoille ilmoittautumisen jälkeen. Opintojakson suoritusaika on kolme (3) kuukautta.

Jos opiskelet kesällä Pulsen opintoja, huomioithan, että lehtorit eivät anna ohjausta tai arvioi opintosuorituksia pääsääntöisesti 1.6. – 18.8.2024 välisenä aikana.

Tämä opintojakso tulee tarjolle myös syksyllä 2024. Opintojakson ilmoittautuminen aukeaa kesäkuussa.

Koulutuspaikka: Verkko-opinnot
Laajuus: 3 opintopistettä
Kohderyhmä: Kaikki asiasta kiinnostuneet
Opettajat: Marjut Kasper

Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa: Kaikki AMK-tutkinnot Xamkissa
Opetussuunnitelmassa mainittu osaamisalue: vapaasti valittavat opinnot

llmoittautuminen päättyy: 18.6.2024. Tässä nonstop-aloituksena alkavassa koulutuksessa opiskelija pääsee aloittamaan opinnot noin yhden (1) viikon sisällä opinnoille ilmoittautumisen jälkeen. 
Hinta: 12 €/op tai lukukausimaksu 175 €. Lisätietoja maksuista täällä.

Huomioithan, että ilmoittautuminen Xamk Pulsen opintoihin on sitova eikä opiskelupaikan maksuton peruminen ole mahdollista. Saatuasi opiskelupaikan sinulta laskutetaan hinnastomme mukainen maksu, jota ei palauteta, vaikka keskeyttäisit opinnot.  

Jos et kuitenkaan aloita opintoja, ilmoita meille siitä ajoissa, jotta saamme poistettua sinut opintojaksolta. Näin tietoihisi ei jää merkintää suorittamatta jääneestä koulutuksesta. Peruminen tulee tehdä osoitteeseen avoinamk@xamk.fi. 

Avoimen AMK:n opinnoille voi ilmoittautua enintään 50 opintopisteen edestä / lukukausi. Yli 50 opintopisteen menevät ilmoittautumiset poistetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Mikäli olet valinnut lukukausimaksun 175 euroa, mutta valitsemiesi yksittäisten opintojaksojen yhteenlasketut maksut jäisivät alle 175 euron, erotusta ei palauteta.

HUOM! Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua Xamkin avoimen AMK:n opintoihin.

Opintojakson rakentanut opettaja kertoo: ”Parhaimmillaan vastuullisuus tarkoittaa sitä, että yritys ottaa huomioon ekologisen, taloudellisen, kulttuurisen sekä sosiaalisen vastuun liiketoiminnassaan. Vastuullinen toiminta on yksi yrityksen kilpailuetu, joka edistää yrityksen mainetta ja tunnettuutta markkinoilla sekä asiakkaiden, sidosryhmien että työntekijöiden keskuudessa.

Sosiaalinen vastuu on yksi vastuullisuuden neljästä osa-alueesta. Tällä verkko opintojaksolla perehdytään sosiaalisen vastuun käsitteeseen sen eri muotoihin kuten esteettömyyteen ja inklusiivisuuteen erityisesti palveluliiketoiminnan näkökulmasta. Opit myös erilaisia keinoja kuinka sosiaalista vastuuta voi edistää ja osoittaa yrityksen toiminnassa.”

Tavoitteet:

  • Osaat kuvata mitä sosiaalisella vastuulla tarkoitetaan ja sen merkityksen liiketoiminnassa.
  • Osaat jäsentää eri sosiaalisen vastuullisuuden muotoja.
  • Osaat hahmottaa erilaisia toimia sosiaalisen vastuun kasvattamiseen työyhteisössä.

Sisältö:

  • Mikä on sosiaalisen vastuun merkitys yritystoiminnassa?
  • Mitkä ovat sosiaalisen vastuun eri muodot?
  • Minkälaisia keinoja yrityksellä sosiaalisen vastuun kasvattamiseen?

Toteutus: 

Opintojakso toteutetaan kokonaan verkossa. Opintojaksolla ei ole aikaan sidottuja luentoja tai ryhmätöitä. Opintojakso on mahdollinen suorittaa itsenäisesti oman aikataulun mukaisesti opintojakson keston puitteissa.

3 op:n laajuinen opintojakso vastaa noin 81 tunnin opiskelijan työmäärää.

Opiskelumateriaali:

Löytyy opintojakson Learn-alustalta.

Arviointi: 

Arviointi perustuu verkkotentteihin, joissa on kysymyksiä opiskeltavasta teoriasta ja annettaviin tehtäviin ja niiden ratkaisuihin pohjautuen. Tentit, joiden halutaan olevan mukana kokonaisarvosanaa laskettaessa, tulee olla suoritettuna opintojakson päättymispäivään mennessä. Tarkemmat tiedot tenttien suoritusajankohdista löytyvät Learn-alustalta.

Opintojaksolla ei ole uusimismahdollisuutta vaan uusimista/korotusta varten on ilmoittauduttava mukaan uuteen toteutukseen.

Arviointiasteikko: 1-5

Opintojakso kuuluu Sosiaalinen vastuu, työkykyjohtaminen ja vastuullisuusviestintä osana menestyvää liiketoimintaa, 10 op -kokonaisuuteen. Opintokokonaisuuden ensimmäisellä opintojaksolla kasvatetaan ymmärrystä sosiaalisen vastuun laajasta kokonaisuudesta. Sosiaalinen vastuu tarkoittaa organisaatioiden vastuuta työyhteisöistään. Työkykyjohtaminen osana sosiaalista vastuuta ja siitä viestiminen ovat tärkeitä osa-alueita hyvinvoivassa työyhteisöissä ja menestyvässä yrityksessä.
 
Muut osiot ovat:

Jos aiot suorittaa kaikki kokonaisuuteen sisältyvät opintojaksot, niin suosittelemme seuraavaa järjestystä

  • Sosiaalisen vastuun ulottuvuudet, 3 op
  • Työkykyjohtaminen osana yrityksen vastuullisuutta, 5 op
  • Keinoja vaikuttavaan vastuullisuusviestintään, 2 op

 
Lisätietoja ilmoittautumisesta: 
Avoimen AMK:n toimisto, avoinamk@xamk.fi, p. 050 576 0037/Ruut Kokki

Opintosuoritusrekisterin ote 
Lähetämme sinulle sähköisesti allekirjoitetun opintosuoritusrekisterin otteen sen jälkeen, kun olet suorittanut opintojakson ja saanut siitä arvosanan. Ote toimii dokumenttina, jos esimerkiksi haet hyväksilukuja opintoihisi jossain toisessa korkeakoulussa. Opintoja voidaan hyväksilukea myös Xamkissa, jos tulet meille tutkinto-opiskelijaksi. Katso lisää nettisivultamme Opiskelu Xamk Pulsessa – Xamk

Tiedotamme koulutuksen toteutumisesta sähköpostitse. Jos viestiä ei ala kuulua, tarkasta myös roskapostit!

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

 

Karvin logo

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) laatuauditoima korkeakoulu.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää